Засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Золочівського освітнього округу №2

30.10.2018 22:22

30 жовтня 2018 року в нашій школі відбулось чергове засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Золочівського освітнього округу №2. Присутні мали змогу прослухати  виступ учителя історії та правознавства Михалейко Світлани Миронівни, яка розповіла про інтеграційний підхід до навчання, ознайомила колег із видами міжпредметної інтеграції, продемонструвала розробки бінарних уроків, зазначивши, що саме такі "подвійні заняття" сприяють розвитку творчого потенціалу учнів, розвивають логіку й формують громадянську свідомість.

Учитель української мови і літератури Карплюк Ольга Ярославівна поділилась досвідом використання елементів народознавства на уроках словесності, зазначивши, що це один із дієвих засобів впливу на свідомість учнів щодо вивчення  української мови і літератури, адже вдало підібрана пісня, картина чи легенда відкривають школярам світ у живих барвах, яскравих і тремтливих   звуках,  а все це розвиває спостережливість, виховує доброту, милосердя, формує акторські здібності.

Завершилось засідання виступом керівника суспільно-гуманітарного циклу Переймибіди Оксани Сергіївни, яка подякувала колегам за плідну співпрацю й наголосила на необхідності використання елементів народознавства не лише на уроках української мови  і літератури, а й на уроках історії, іноземної мови, адже лише таким способом  ми зможемо донести до дітей важливість шанобливого ставлення до місця, де людина зростала, коренів родоводу, звичаїв українського народу. А все це сприяє формуванню національної самосвідомості й патріотизму, що  так потрібні сучасній молоді.