Стежками Маркіяна Шашкевича

08.11.2018 17:12

У четвер, 8 листопада, з метою вшанування пам'яті Будителя Галичини Маркіяна Шашкевича учні 7 класу Червоненської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом із учителями Хахулою О.Т. та Цуп Н.С. здійснили віртуальну мандрівку "Стежками Маркіяна Шашкевича".

Оксана Теодозіївна ознайомила присутніх із життєписом  відомого письменника-демократа, зачинателя нової української літератури на західноукраїнських землях, розповіла про творчий шлях і літературну спадщину поета, зазначивши, що вся діяльність М.Шашкевича була спрямована на збереження та розвиток рідної мови, літератури та культури загалом.

Учні читали поезії нашого земляка й на карті Львівської області позначали маршрут руху, за яким здійснювалась подорож.

Завершилась віртуальна мандрівка виступом учителя географії Цуп Н.С., яка повідомила учням про пам'ятки природи місцевого значення в Україні, названі на честь Маркіяна Шашкевича. Розповіла  про вшанування пам'яті поета в нашій державі та за її межами, продемонструвала світлини меморіальних дошок і пам'ятників, установлених на честь Будителя Галичини.

Пишаймося, що ми нащадки великого Маркіяна! Плекаймо нашу мову, розвиваймо культуру, бо маємо глибокі духовні корені й заслуговуємо на гідне майбутнє!